Correct kiezen - Instructie hoe Tantra keuzes te maken

Nadat je de introductie over Tantra gelezen hebt, ben je waarschijnlijk geïnteresserd in een bepaalde vorm van Tantra. Je hebt voor jezelf al een twee tot maximaal vijf trefwoorden opgeschreven. De volgende stap is om de opzet en structuur van het keuzefilter beter te leren kennen. Er zijn een aantal hoofdonderwerpen met daaronder een aantal sub onderwerpen. Je kunt een paar wegen bewandelen. Je leest eerst deze uitleg (het beste en snelste) of je gaat meteen met het keuzefilter aan de slag (intuïtieve benadering). Het filter heeft een uitgebreide en diepgaande structuur. Je mag onbeperkt alle keuzes bekijken zonder meteen te selecteren (aan te vinken). Je leert dan intuïtief de diverse mogelijkheden bij Tantra. Wanneer je een keuze aanklikt zie je direct de Tantra aanbiederslijst kleiner worden. Wanneer er voor je keuze geen aanbieder is, wordt de lijst leeg. Boven in het scherm verschijnt een pop-up window waar je de geselecteerde keuzes ziet. Daar kun je selectief een keuze uitzetten door aan te klikken of al je keuzes verwijderen door de knop Wis filters. Wil je helemaal opnieuw beginnen, toets de verversknop in de browser, meestal ergens linksboven.

Zoek je een specifiek item of aanbieder, toets dan [Ctrl]F. Geef dan in het zoekvenster een zoekwoord op.

In het aanbiedersscherm kun je de link naar de website van je keuze aanklikken om te kijken of mogelijk de manier van Tantra bij je past en of de aanpak je aanspreekt. Verder is het een kwestie van in de praktijk ervaren en het goede behouden.

Een korte uitleg:

Welke Richting Tantra zoek je?

- Ben je in oorspronkelijke (root) Tantra geïnteresseerd, kies je voor Klassiek.
   (Aanbieders worden later toegevoegd)
- Ben je in zo oorspronkelijk mogelijke Tantra geïnteresseerd, kies je voor Neo-Klassiek.
- Wil je meer westerse varianten op Tantra, kies Westerse (Neo) Tantra
- Of kies geen bepaalde richting, dat kan altijd achteraf nog worden geselecteerd

Welke Tantra Componenten zoek je?

Hier staan de diverse componenten van oorspronkelijke (Neo) Tantra die bij de menu-keuze Introductie van Tantra zijn benoemd.

Welke Tantra Interesses heb je?

Hier kun je de over het algemeen de keuzes maken die meer bij de Westerse Neo-Tantra horen.

Welke Tantra Activiteiten zoek je?

Hier kun je meer specifiek aangeven wat je zoekt.

Overdracht via Sessie Workshop Retreat of Training

Hier kun je aangeven of je een individuele sessie, workshop, training, opleiding of retreat zoekt.

Wat voor Soort Locatie zoek je?

Hier kun je kiezen voor:
- Accommodatie: praktijk aan huis, vaste locatie of dat een locatie gehuurd wordt waardoor die soms op verschillende plaatsen kan plaats vinden
- Overnachtingsmogelijkheden:
- Soort Locatie: In de stad of in de natuur

In welke Omgeving zoek je?

Hier kun je de provincie en stad aangeven met een straal van ongeveer veertig kilometer of een land

Praktijk sinds - Diversen - Info

Hier zijn wat diverse zoekmogelijkheden:
- Zoek je een beginnende praktijk of één die al jaren actief is.
- Zoek je meer informatie over Tantra zoals: Boeken, tijdschriften of een Informatieve sites
- Zoek je een encyclopedie zoals WikiPedia
- Zoek je een portaal naar diverse andere Tantra sites
- Zoek je een Webwinkel met Tantra artikelen

 


Nieuwe Tantra - Westerse (seksuele) Tantra - (Tibetaans) Buddhistische Tantra - Intuïtieve Tantra - Saiva Tantra - Shakti Tantra - Alternatieve Tantra - Moderne Westerse Neo-Tantra - Pseudo Tantra - Witte Rode Zwarte Groene Paarse Tantra - Kriya Tantra - Charya Tantra - Yoga Tantra - Father Tantra - Mother Tantra - Non-Dual Tantra - Anuttarayoga Tantra - Outer Tantra - Inner Tantra - enz - enz . . .


De markt is er nog niet uit hoe de namen voor de diverse Tantra richtingen gaan worden. Een indeling is altijd arbitrair, een ieder hanteert zo'n beetje zijn eigen zienswijze. Ook hanteert men eigen benamingen waardoor het Tantra land nog vager en onduidelijker is. Wat wel duidelijk is, de indeling naar zo oorspronkelijk mogelijke (klassieke) Tantra en Westerse Tantra met allerlei deelinteresses en, soms zelf verzonnen, aanvullingen. Wat ook duidelijkheid verschaft is een indeling naar religie, zoals: Boeddhistisch, Hindoe, Tibetaans Boeddhisme, Jain, Soefi, enzovoort. Dan is er ook nog een duidelijke indeling naar meer naar buiten- of meer naar binnen gerichte Tantra. Om het nog wat onduidelijker te maken hebben de meeste Tantra hoofdrichtingen ook weer diverse onderverdelingen. Mogelijkheden genoeg, hierover is het laatste woord nog niet geschreven.

Doel van de website

Deze website is opgezet omdat er zoveel onduidelijkheid is over Tantra. De meeste mensen hebben door verkeerde voorlichting een totaal verkeerd beeld over Tantra gekregen. Ook zelfs de meeste Tantra aanbieders die er hun werk van hebben gemaakt, weten niet precies waar ze het over hebben. Vooral voor de mensen die erover denken om het Tantra-pad op te gaan is deze site een tool om teleurstellingen te voorkomen. Maar ook voor de Tantra aanbieder is deze site heel verhelderend. Zoek je seks, niets mis mee. Zoek je spirituele groei, ook niets mis mee. En alles wat daartussen zit is helemaal oké. Het is alleen niet zo een goed idee om Tantra gelijk te stellen aan seks, erotiek en super sensaties. Het is duidelijker om het beestje bij zijn naam te noemen, "Tantra" voor spirituele groei en "seks" voor heerlijk vrijen en uitbundige hoogtepunten. Mediteer, ga bij jezelf naar binnen en wees bewust waar werkelijk je focus en intenties liggen. Namasté . . .

 

Mocht je meer geïnteresseerd zijn in diverse Tantra richtingen, lees dan:
- History of the Tantric Religion van N.N. Bhattacharyya
- Brief History of Tantra Literature van S.C. Banerjee
- From the Heart of Chenrezig - The Dalai Lamas on Tantra van Glenn.H. Mullin
- Tantra in Practice van David Gordon White (diverse auteurs)
Heel veel succes met je keuze van een voor jou geschikte Tantra . . .